Din motorsav har brug for kædesavsolie, men hvilken skal du vælge?

Har du investeret i en motorsav, ønsker du naturligvis at have gavn af den i så mange år som muligt. For at forlænge din motorsavs levetid skal du bl.a. give den kædesavsolie. Det har nemlig meget stor betydning for savens funktion og er mindst lige så vigtigt som selve brændstoffet.

Hvordan vælger du den rigtige olie? Få gode tips her

Vedligehold din motorsav med kædesavsolie Ligesom biler har brug for motorolie for at fungere, har motorsave brug for kædesavsolie. Olien har mange funktioner. Den skal for det første smøre motoren, kæden og de øvrige dele. Derudover forhindrer olien overophedning, da den nedkøler saven, og så har den til opgave at beskytte mod korrosion. Selvom man kan sammenligne en kædesavsolies funktion med motorolie til biler, er det langt fra det samme produkt. Nogle er af den opfattelse, at motorolie kan bruges til hvilken som helst type motor. Det er en stor fejl, da en motorsav ikke tåler motorolie, og levetiden forringes, hvis du bruger det forkerte. Sørg derfor altid for at bruge en kædesavsolie, der er beregnet til motorsav.

Vælg den rette kædesavsolie efter dine behov

Når du er på udkig efter en olie til motorsav, bliver du præsenteret for et væld af forskellige varianter. Dog behøver det ikke at være svært at vælge. Typisk opdeles kædesavsolie efter viskositet, hvilket betegner en væskes træghed og indre friktion. Med andre ord bruges det som en vejledning til, hvor tyktflydende olien er. Er olien tynd, er viskositeten lavere – og omvendt. Den traditionelle motorsavsolie, som de fleste anskaffer sig, er en mineralsk olie med en viskositet på 150. Det er en populær olie, fordi den bl.a. er nem at arbejde med og har god smøreeffekt og hæfteevne. Dog kan du også finde en olie med en viskositet på 180. Vælger du denne type, får du en olie, der er en smule mere sej i konsistensen, hvilket kan gøre, at den tørrer hurtigere ind.

Biologisk og plantebaseret olie

Som et alternativ til de klassiske mineralske kædesavsolier kan du også vælge biologisk og plantebaseret olie. Disse er biologisk nedbrydelige og er udviklet med fokus på et bedre miljø. Ligesom de mineralske olier har bioolie en god smøre- og vedhæftningsevne, der beskytter din motorsav og sikrer optimal ydeevne. På grund af biooliens miljøvenlighed er den en smule dyrere end de klassiske kædesavsolier – men ønsker du at vedligeholde din motorsav med omtanke for miljøet, er pengene godt givet ud. Find alle ovennævnte typer af olie hos weboil.dk.