Driller knæet? Så læs med her

Motion er sundt for, ikke blot dit fysiske, men også dit mentale helbred. Du hører sikkert ofte, at det er utroligt vigtigt, at du får meget motion, spiser sundt og holder dig i gang. Motion kan også være utrolig sjovt, og det er derfor utroligt ærgerligt, når ens krop sætter en stopper for, at man kan dyrke den motion, som man har lyst til. Især knæet kan drille, hvis du er oppe i alderen. Hvis du døjer med knæproblemer, så læs med her. 

Hvilket knæbind skal jeg vælge? 

Der findes utroligt mange typer af knæbind og bandager. De kan være designet til at støtte knæleddet, eller de kan være designet til at lindre smerter og ubehag. Et knæbandage bruges typisk, hvis du har en knæskade, og er fremstillet i metal eller plast. De kan justeres, så de passer til dit knæ. Du kan også få et knæærme, som skal mindske hævelser i knæet. De er ofte lavet i neopren, og kan bruges både uden på eller inde under tøjet. Ydermere findes der knæstøtter, som skal forhindre knæet i at bevæge sig, og er ofte lavet i metal eller hård plast. Det kan anbefales at tale med sundhedsperson, hvis du er i tvivl om, hvilket du skal vælge. Alle tre typer kan købes på denne side.

Sådan bruger du dit knæbind korrekt
Det er vigtigt, at du får den rigtige størrelse knæbind. Skinnebøjlen skal sidde tæt omkring knæet, dog må den ikke sidde for stramt, så den lukker for blodcirkulationen eller gør ondt. Derudover skal den placeres, så knæskallen er i midten af skinnen. Du skal prøve at bøje og strække knæet flere gange, for at være helt sikker på, at knæbindet ikke hæmmer dine bevægelser. Slutteligt skal du lukke knæbindet med stropper eller velcrolukninger. Hvis bindet sidder ordentligt, forhindrer du smerter og inflammation.