Drop skærmtiden – glæd børnene med klassisk legetøj

Alle småbørnsforældre har for længst opdaget glæden ved at kunne aktivere barnet med sjove spil og aktiviteter på familiens tablet – det er læring, når det er bedst. Omvendt kan de mange timers skærmtid også begrænse barnets motoriske udvikling. Sundhedsstyrelsen anbefaler f.eks., at skærmtiden for børn i alderen 2-4 år nedsættes mest muligt, mens den for de endnu yngre børn skal helt væk. Så, hvordan får du aktiveret barnets motorik og læring – uden igen og igen at ty til din tablet? Du kan finde stor inspiration i det klassiske legetøj, som giver mulighed for at kombinere leg, bevægelse og læring.

Skubbescooteren – få fart over feltet

Der er en ret stor sandsynlighed for, at du som barn har siddet på en legetøjsscooter og skubbet fødderne i høj fart hen over alle gulvene i barndomshjemmet. Skubbescootere har nemlig været et hit gennem mere end 50 år – og et af de mest populære produkter i kategorien Dantoy Scooter. Den er særligt kendt i den klassiske røde farve, men er efterhånden blevet lanceret i adskillige modeller, bl.a. som en politiscooter i de karakteristiske sorte og hvide farver. En Dantoy Scooter er et ideelt valg til barnet i alderen 2-4 år, der skal træne sin motorik. Skubbeeffekten giver barnet mulighed for at bruge masser af energi, ligesom balance- og koordinationsevnen optrænes, når det gælder om at undgå de mange forhindringer rundt om i stuen. Som familie kan I vælge at lade barnet få frit spil i legen, men kan også inddrage forskellige former for læring. Styrk barnets ordforråd ved at hjælpe med at sætte navne på de forskellige dele på scooteren. Lav en alternativ skattejagt, hvor barnet skal nå frem til poster på sin scooter. Brug forskellige rollespil i legen – måske skal der bringes varer hen til købmanden (mor eller far)? Der er utallige muligheder – så lad fantasien få frit løb!

Brætspil – når der skal hygges

Et brætspil er den type ”legetøj”, som kan bringe hele familien sammen – og de fås i et utal af sjove designs, som straks fanger barnets opmærksomhed. Find et par gode børnespil fra Legebyen.dk – måske vil I træne barnets hukommelse ved at vælge et huskespil, hvor det gælder om at huske bestemte symboler og finde dem på spillepladen. Eller hvad med et kortspil à la Sorteper? Vil du snige lidt motorik ind i familiehyggen, kan du passende vælge en klassisk omgang Fiskedam eller Klodsmajor, hvor det som bekendt gælder om at være fiks på fingrene. Lad legen begynde!