Gør dit fortov mere sikkert med vejsalt

20. januar 2022

Kunne du godt tænke dig en nem måde at holde dit fortov og indgang til dit hus fri for sne? Så skal du med sikkerhed strå lidt vejsalt udover dit fortov og din indgang. Du skal selvfølgelig først fjerne alt sneen som måtte ligge oven på isen. Hvilket er nemt at gøre, hvis man har en sneskovl, fejemaskine eller en sneslynge. Grunden til at vejsalt kan være med til at fjerne isen, er fordi, at det synker vands frysepunkt. Det sker på den måde, at saltet gør det sværere for vandmolekylerne at danne iskrystaller. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at salt kun kan gøre dette, når frostgraderne ikke bliver lavere end 6 minusgrader. Falder temperaturen til minus 10 grader så må man regne med at der alligevel dannes is. Kunne du derfor godt tænke dig at gøre dit fortov mere sikkert? Så skynd dig ind i udvalget lige nu og få fat på noget vejsalt. Du vil ikke komme til at fortryde det.

Vejsalt er let at bruge

Ikke nok med at vejsalt er nemt at bruge, så er det også utrolig nemt at opbevare. Udover det så er det også ret billigt. Det er også derfor at du lige nu kan finde 25 kg poser vejsalt, der er lette at have stående, klar til brug. Det er forholdsvis nemt at strå salt ud over fortovet og indgangen til dit hus. Det er dog endnu nemmere at gøre, hvis du f.eks. har en saltspreder, den er nemlig med til at gøre det lettere at fordele saltet jævnt. Fordelen er at du får dækket hele området og at du nemmere undgår at sprede for meget ud nogle steder. Gå derfor ind i udvalget lige nu og få fat på noget vejsalt.

Vejsalt – Et lovkrav

Som husejer er man forpligtet til at holde sig fortov frit for sne og is. Denne forpligtelse gælder fra mandag til lørdag fra klokken 7 til klokken 22. Om søndagen gælder det fra kl. 8 til 22. Falder nogen på dit fortov og evt. kommer til skade, fordi der ikke er ryddet for sne og is, så kan du i værste flad blive stillet over for et stort erstatningskrav. Det kan derfor være en god ide at holde sit fortov rent for is med noget vejsalt