Gør dit tag klar til en sæson mere med en understrygning

Når det kommer til tage, så er der mange huse, som er bygget op med plast i deres undertag. Det kan med tiden begynde at mørne, eller blive porøst og derved ende med at blive utæt. Alt det kan fikses med en understrygning af tag. Det er en nem og billig løsning når det kommer til udskiftning af tag. Der vil blive brugt en elastisk fuge masse, som bliver opvarmet, så den både kan tåle de høje temperatur om sommeren og de lave om vinteren. Der er mange huse her i Danmark, som har et dårligt undertag og det er mange huse fra 70’erne og 80’erne, som har undertage, der er lavet af plastik. Disse former for tage har det ikke for godt i dag, da plastik ikke kan tåle alle de store temperatur svingninger og de ultraviolette stråler fra solen. Ønsker du derfor at få fikset dit tag, så skal du med sikkerhed gøre det med en understrygning af tag.

Hvordan laver man en understrygning?

Mange tage, hvis ikke alle har brug for en løbende vedligeholdelse, hvis man ønsker at forlænge dets levetid, samtidig med at det er en god investering. Når man laver en understrygning af tag, fikser man alle utætheder og gør taget mere modstandsdygtigt mod det danske vejr. Det første som der bliver gjort er at fjerne gammel og revnet understrygning. Har taget dog været gennem en understrygning før, kan der godt sidde gammelt mørtel og fugemasse, som først skal fjernes. Efterfølgende, så skal alle de områder, som skal fuges forvandes og det sidste, som bliver gjort er understrygningen.

Hvad koster det at få lavet en understrygning?

Har man et hus med undertag, vil det være en god ide at tjekke om det kan holde til en sæson mere. Det er nemlig ekstremt vigtigt at dit undertag virker som det skal. Men står du og overvejer om du skal have nyt tag eller få lavet en understrygning? Så vil det være en god ide at følge med her. Et nyt tag vil typisk koste fra 1300 + moms pr. m2. selvfølgelig alt efter, hvilke tagsten som du vælger. Du vil derfor spare en masse penge ved at lave en understrygning af taget fremfor at få et helt nyt tag.