Guide: Sådan får du styr på din pension

Åh den kære pension. Vi ved det, det er ikke nemt at finde rundt i. Og langt de fleste, der har prøvet at skulle finde hoved og hale i det, kan sikkert nikke genkendende til det. Og det er ærgerligt, for det er vigtigt at få styr på. Derfor har vi lavet denne lille guide, hvori du kan få svar på de mest stillede spørgsmål i forbindelse med pension. Med andre ord: ønsker du at lære mere om pension? Så er du kommet til det helt rette sted. Så læs med her og få hurtigt et overblik over, hvordan du får styr på netop din pension.

Hvornår kan jeg gå på pension?

Se, det er et spørgsmål, der ikke findes et entydigt svar på. Det varierer nemlig efter, hvornår du er født. Har du en pensionsordning, der er oprettet før d. 1. maj 2007, kan du få udbetalt din pension i en alder af 60. Uanset din fødselsdato gælder dog, at du tidligst kan gå på pension i en alder af 60 og senest i en alder af 75. Som følge af politiske beslutninger ændrer pensionsalderen sig dog løbende. Derfor skal du som hovedregel regne med, at du tidligst kan gå på pension i en alder af 63, hvis du er født 1. januar 1963 eller herefter.

Har jeg ret til dansk pension?

Ja, det har du – hvis du opfylder 3 helt grundlæggende betingelser. Betingelserne er som følger:

  • Du skal have dansk statsborgerskab
  • Du skal have fast bopæl i Danmark
  • Du skal have haft fast bopæl i riget i mindst 3 år mellem du fyldte 15 og folkepensionsalderen

Der er dog en række undtagelser, men som hovedregel kan du ikke få tildelt dansk pension, hvis ikke du opfylder overstående betingelser.

Jeg har ikke en pensionsordning endnu – hvad gør jeg?

Det er altid en god idé at begynde at lave en pensionsopsparing så tidligt som muligt. Langt de fleste starter dog, når de får deres første faste arbejde. Og har du netop fået det, og skal du derfor have fundet den helt rette pensionsordning? Så er der heldigvis hjælp at hente. Der findes nemlig virksomheder, der hjælper dig med netop dette. Du skal blot udfylde et lille spørgeskema på 2 minutter, og herefter vil det for virksomheden være muligt at finde den perfekte pensionsordning ud fra dine ønsker og behov. Du får således en pension, der matcher netop din konkrete situation – og hvem ønsker ikke det?