Hvilken voksvarmer skal du vælge?

Voks er en af de mere populære metoder til hårfjerning, da det giver et flot resultat der holder i lang tid. Men der findes en del forskellige typer voks og voksvarmere på markedet, så det kan selvfølgelig være svært at vælge. Her i artiklen får du et par gode råd til hvilke du skal vælge.

 

Med eller uden temperatur indstiller

Du kan både få voksvarmere hvor du selv kan indstille temperaturen, eller hvor de pr. automatik er sat til en fast temperatur. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Nogle voksprodukter har brug for en bestemt temperatur for at smelte, og er samtidig også nemmest at arbejde med ved en bestemt temperatur. Du kan altid tjekke den voks du køber for om der følger en temperatur anbefaling med. Samtidig kan det være en fordel at du kan smelte voksen hurtigere, men det kan til gengæld være en ulempe at du kan komme til at varme voksen for meget op og dermed brænde dig.

 

Forskellige typer voks og forskellige typer af voksvarmere

Ligesom der findes en del forskellige typer voks, så findes der også en del forskellige typer af voksvarmere. Du kan sagtens få en voksvarmer som du kan bruge til flere slags voks hvis du af og til skifter produkt og veksler mellem f.eks. rullevoks og perler. Til nogle typer voks f.eks. rullevoks i patroner findes der bestemte typer både med og uden ledning, og her er det selvfølgelig en smagssag hvad du er mest til. Så for at vælge den rigtige er det også nødvendigt at kigge lidt på hvilken voks du helst vil bruge.

 

Find din favorit voks

Din favorit voks kan afhænge af forskellige personlige præferencer som f.eks. hvor nem den er at bruge, hvordan den smøres på og tages af, hvor skånsom den er mod din hud osv.

Der findes flere forskellige typer du kan vælge imellem, nogle af de mest kendte er:

  • Rulllevoks – varmes i en voksvarmer eller mikrobølgeovn, lægges på og fjernes derefter med strips.
  • Sukkervoks – bruges som rullevoks og spartelvoks, men er baseret på vand, og derfor mere skånsom mod huden.
  • Voksperler – opvarmes en del hurtigere og kan fjernes uden brug af strips da det hærder på huden.
  • Spartelvoks – lidt ligesom rullevoks kan denne varmes i vandbad, en voksvarmer eller mikrobølgeovn – den spartles på og fjernes med strips.
  • Bikini- eller brazilian voks – er ofte tilsat fibre der gør den mere elastisk, nem og skånsom at bruge.
  • Sugaring produkter – består kun af vand og sukker, og skal næsten ikke varmes op, men kræver lidt øvelse at bruge, den er dog meget mere skånsom end mange andre voksmetoder.