Pandemien truer de danske erhverv

31. maj 2021

Lige nu står vi i et samfund, som står overfor store udfordringer, der presser på velstanden og den danske velfærd. Desuden spiller klimakrisen også en stor rolle i det danske erhverv.

Siden 2020 hvor Corona virkelig ramte det danske samfund, har mange erhverv haft svært ved at holde butikken kørende. Mange har været nødt til at begå konkurs til trods for statens mange hjælpepakker. Dog har danskerne en meget innovativ tankegang, og derfor har det for nogle været muligt at holde sit erhverv kørende uden fysisk kontakt og tilstedeværelse. Flere madsteder har eksempelvis gjort det muligt at indføre take-away, selvom det ikke før har været en tankegang.

Klimakrisen presser også på, og derfor tænker mange danske erhverv i, hvordan det kan blive muligt at gøre sine produkter mere miljøvenlige, således flere vil købe dem. Her er danskerne også gode til at tænke innovativt, og derfor ser man flere eksempler på unge mennesker, som starter egen virksomhed med henblik på at gøre noget godt for naturen.

Selvom det danske samfund er under pres grundet Corona, så formår vi alligevel at holde gang i de danske erhverv.

Er Danmark verdens bedste iværksætterland?

Iværksætteri resulterer i nye danske arbejdspladser, som hjælper erhvervet og er en væsentlig nøgle til fremtidens velstand og velfærd. Her i Danmark har man en målsætning om at være verdens bedste land at starte virksomhed i. Dette skaber flere erhverv til danskerne. Dog ser man flere eksempler på iværksættere, som vælger at børsnotere sig i  Vi er meget nytænkende i Danmark, og derfor er det vigtigt, at vi får skabt nogle virksomheder, som kan opfinde nye digitale løsninger og fremme den grønne omstilling. På den måde skærper vi også konkurrencen i erhvervslivet. Hvis ikke Danmark er et attraktivt land at starte virksomhed i, så er det et kæmpe tab både økonomisk med også i forhold til arbejdspladser i erhverv. Heldigvis er der noget hjælp at hente hos staten, som støtter op om danske start-up virksomheder, det er blot vigtigt, at vi fortsætter med at gøre Danmark til et attraktivt land at have en virksomhed. På den måde sikrer vi fremtiden indenfor dansk erhverv.