Peer Gynt uldgarn: Norsk uld og norsk kvalitet

Nordmændene kan noget med strik. Norske uldsweatre og striktrøjer er kendte og karakteristiske, så det kan næppe overraske, at norsk uld og norsk uldgarn også er af høj kvalitet. Beklædning af norsk uld er dejlig varm og passer fint til det nordiske klima.

Sandnes Garn A/S, som blev grundlagt i 1888 i den norske by Sandnes, er ikke blot en af Norges ældste garnfabrikker, men også en af landets mest moderne, og i dag produceres mere end 400 typer garn, de fleste af naturfibre som alpaca, merino og norsk uld. Kig eventuelt nærmere på Peer Gynt garn.

Strik klassiske norske striktrøjer af Peer Gynt uldgarn

Peer Gynt garn har været solgt siden 1938, og hos garnbutikken VegaGarn i Fredericia og i dens webshop vegagarn.dk forhandles et stort udvalg af dette garn i flere tykkelser – Peer Gynt garn, Tynn Peer Gynt garn og Petiteknit Peer Gynt garn– og i utallige farver. Ikke kun de sorte/mørke, hvide/natur og røde farver, der kendetegner de klassiske norske uld striktrøjer, som på norsk kaldes “lusekofter” med deres karakteristiske mønstre og spænder af tin eller sølv; du kan også få garnet i farver som magenta, skrigende pink eller blå turkis, som givetvis ville få Dovregubben til at spærre øjnene op!

Den tykkeste udgave af dette norske kvalitets garn, som slet og ret hedder Peer Gynt, er af 75% norsk uld og 25% uld fra Peru, mens Tynn og Petiteknit er 100% norsk uld.

Pleje af Peer Gynt strik

Strik af Peer Gynt garn bliver blødere for hver gang, det bliver brugt. Den slidstærke norske uld er holdbar, og da ulden “ånder”, er det ikke så ofte nødvendigt at vaske en trøje af Peer Gynt garn – det er bedre at lufte den. Hvis den alligevel skal vaskes, skal du være opmærksom på, at garnet ikke er superwash behandlet; det betyder dog ikke, at den ikke kan maskinvaskes, men det skal ske separat og på 30 graders uldprogram, hvorefter det tørres liggende.

Find inspiration hos VegaGarn

Peer Gynt garn kan selvfølgelig også bruges til mange andre stilarter end den traditionelle norske. Og du kan strikke til mænd, kvinder og børn med garnet. Søg inspiration i VegaGarns store udvalg af opskrifter og strikkebøger. VegaGarn og vegagarn.dk forhandler også opskrifter og bøger om andre former for håndarbejde samt strikkepinde, hæklenåle og andet håndarbejdsudstyr.

Som der står med store bogstaver på Sandnes Garns website: Når du strikker, tager du modeindustrien i dine egne hænder.