Tre gode grunde til at anvende bioposer

I et samfund, der tillægger miljøhensyn større og større vægt, er bioposer et fantastisk alternativ til den velkendte plasticpose. En biopose er fremstillet af biologisk nedbrydende materialer. Derfor kan posen blive nedbrudt naturligt uden at skade miljøet.

Hvis du gerne vil vide mere om bioposer, eller komposterbare affaldsposer, som de også bliver kaldt, kan du blot læse videre. Her bliver du nemlig præsenteret for tre gode grunde til at anvende bioposer.

Reduktion af plastforurening

Den største grund til at bruge bioposer er, at du derved kan reducere plastforurening. Med konventionelle plastposer kan der gå århundreder, før de er nedbrudt. Mens denne langsommelige nedbrydningsproces står på, forurener plastposerne naturen, vandet og dyrelivet.

Bioposer er derimod lavet af materialer, der bliver nedbrudt langt hurtigere. Det kan for eksempel være majsstivelse, bioplast eller kartoffelstivelse. Fordi poserne bliver nedbrudt langt hurtigere, forårsager de også minimal skade på miljøet. Hvis du derfor gerne vil hjælpe med at skåne miljøet, bør du helt klart overveje at skifte til bioposer.

Lavere CO2-udledning

En anden god grund til at vælge bioposer er, at de oftest udleder mindre CO2 under produktionen sammenlignet med konventionelle plastposer. Derfor er de også mere skånsomme mod miljøet end plastposerne.

Når bioposerne bliver nedbrudt, vil de oftest også udlede mindre CO2 og metan end konventionelle plastposer. Der er igen mere skånsomt mod klimaet. Hvis du derfor bekymrer dig om, hvilket CO2-aftryk du efterlader i verden, kan anvendelse af poserne være et skridt i den rigtige retning.

Fremme af et miljøskånsomt forbrug

En tredje grund til at anvende bioposer er, at de kan hjælpe med at fremme et mere miljøskånsomt forbrug. Når du selv anvender denne type poser, vil det også hjælpe dig med også tænke miljøhensyn ind i andre sammenhænge. På samme måde kan du – ved at anvende poserne – også motivere dem omkring dig til også at tænke miljøskånsomt.

Ofte kan det virke uoverskueligt at komme i gang med at træffe anderledes beslutninger, der skåner klimaet. Lige sådan kan det også virke uoverskueligt at ændre dine daglige rutiner i forsøget på at blive mere skånsom overfor miljøet.

Derfor er det altid en god idé at starte i det små. Som bekendt danner selv en dråbe jo ringe i vandet. Hvis du derfor gerne vil i gang med en rolig, grønnere omstilling, kan du med fordel vælge bioposer frem for plastposer.