Værd at vide om inkasso for virksomheder

Hvis du har en virksomhed, ved du garanteret alt om, at der er mange økonomiske ting på spil. Dette gælder både for virksomhedens interne økonomiske forhold, men det gælder også i forbindelse med kunder og andre interessenter. En økonomisk ting, som mange virksomheder før eller siden kommer til at stifte bekendtskab med, er Inkasso.

Hvad er inkasso?

Du har med stor sandsynlighed hørt om inkasso før, men måske har du svært ved at sætte en finger på, hvad det helt præcist er, og hvilke inkassoregler der er. Det er dog ikke så kompliceret, som det måske kunne lyde.

En inkassosag opstår, når en person, der skylder penge, ikke får dem betalt til den aftalte tid. Her vil den person, der skal have pengene, have ret til at inddrive dem. Inddrivelsen kan enten foretages af personen selv, eller den kan blive overdraget til en advokat eller et inkassobureau.

Det er tit en god idé at få hjælp til inkassosager af et inkassofirma, som har helt styr på området. Her kan du også få hjælp i forbindelse med rykkere og fakturastandarder, hvilket kan virke forebyggende og formindske risikoen for, at sagerne i sidste ende skal sendes til retslig inkasso.

Første skridt er en rykker

En sag kan først blive sendt til inkasso, efter der er blevet sendt en rykker til skyldneren. Rykkeren skal bestå af en redegørelse for gælden, og skyldneren skal have en frist på 10 dage til at betale, inden sagen kan blive sendt til inkasso. På den måde får skyldneren mulighed for at rette op på sin fejl, inden der bliver gjort noget større ud af sagen.

Som virksomhed er det vigtigt at tage ubetalte fakturaer og lignende alvorligt, da det ellers kan få negative konsekvenser for din virksomheds økonomi. Det er altid en god idé at handle så hurtigt som muligt.